post thumbnail

Συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνο

Συνταγή για μαρμελάδα δαμάσκηνο

Υλικά:

  • 1000 gr. – δαμάσκηνα, χωρίς τα κουκούτσια
  • 500 gr. – ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας – φρέσκο χυμό λεμονιών

Προετοιμασία: 60 λεπτά

Μερίδες: 2 βάζα/500gr

Θρεπτικά συστατικά: Θερμίδες: Μια κουταλιά της σούπας έχει 80 kcal.

Εκτέλεση:

  • Βήμα 1: Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα, τα κόβετε στην μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  • Βήμα 2: Ζεματάτε τα δαμάσκηνα σε καυτό νερό για 1 λεπτό.
  • Βήμα 3: Τα στραγγίζετε σε τρυπητό και τους αφαιρείτε αν θέλετε και την φλούδα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.
  • Βήμα 4: Πολτοποιείτε τα φρούτα στο multi, όσο θέλετε, ανάλογα με το αν θέλετε να έχει κομμάτια φρούτων.
  • Βήμα 5: Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε τον πολτό των φρούτων και την ζάχαρη.
  • Βήμα 6: Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε ζωηρή φωτιά, αρχικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και κατόπιν χαμηλώστε την θερμοκρασία.
  • Βήμα 7: Βράζετε την μαρμελάδα περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά και ξαφρίζοντας την μέχρι να δέσει. Για να καταλάβετε αν έχει δέσει η μαρμελάδα θα πρέπει να στέκεται στην κουτάλα που την ανακατεύετε, να είναι κολλώδες αλλά σχετικά ρευστή.
  • Βήμα 8: Προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύετε και αποσύρετε από την φωτιά.
  • Βήμα 9: Μοιράζετε την καυτή μαρμελάδα σε βάζα και μόλις κρυώσει την αποθηκεύουμε στο ψυγείο!